Inspiratiepagina

 

Verbinding - contact - aanwezigheid - aandacht - duidelijkheid - ruimte gevend - begrenzend - begrip

inlevingsvermogen - strevend zonder oordeel te zijn -

volg de flow - intuïtie - hart - sensitief - integer - nuchter -praktisch - empathie - rust - dynamiek - transformatie

 

De vraag 'wat is mijn doel, hoe dien ik de wereld?' is precies dezelfde vraag als 'wat wil Ik het liefst?'

vrij naar Hanneke Korteweg

 

𝕋𝕣𝕒𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 𝕥𝕠𝕥 𝕂𝕚𝕟𝕕𝕖𝕣𝕥𝕠𝕝𝕜

We worden in onze jonge kinderjaren door onze opvoeding, de maatschappij en school 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗿𝗺𝗱. Er zijn ervaringen bij waardoor we van ons 𝗽𝘂𝗿𝗲 𝘇𝗲𝗹𝗳 af zijn komen staan. Pijnlijke of traumatische momenten kunnen maken dat we als kind in de 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗹𝗲𝗲𝗳𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱 zijn geraakt.

Je bent de stem van je ouders over jou als kind gaan geloven of je liet bepaalde kwaliteiten van jezelf niet meer zien omdat ze werden afgekeurd. Een bepaald deel van jezelf werd 𝗼𝗻𝗴𝗲𝗹𝗶𝗲𝗳𝗱, 𝗼𝗻𝗴𝗲𝗹𝗲𝗲𝗳𝗱 𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗯𝗲𝘄𝘂𝘀𝘁. Hierbij heb je ook 𝗼𝘃𝗲𝗿𝘁𝘂𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 gevormd die het verhaal intact houden. Ik ben niet goed genoeg, ik kan me beter op de achtergrond houden, gevoeligheid is een zwakte etc. We ervaren als volwassene het leven vanuit deze zelfonderhouden filter. En met dit filter voeden we ook onze kinderen op en zijn we in contact met onze naasten.

Als je kind jou een 𝘀𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 voorhoudt door je te raken in een situatie, biedt dat een mogelijkheid om weer in contact te komen met een 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘀𝘁𝘂𝗸𝗷𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳. Je krijgt de kans om je bewust te worden van een ongeliefd, ongeleefd en onbewust deel in jezelf.

In de Training tot Kindertolk leer je 𝗱𝗲 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝗹𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗲 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗮𝗳𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 te vertalen zodat ouders weer 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗲𝗹 van zichzelf.

 

Dit is mijn geheim. Het is heel eenvoudig: alleen met je hart

kun je goed zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor de ogen.

Uit ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint- Exupéry