Wat is systemisch coachen?


Systemisch coachen is voortgekomen uit de familie-opstellingen van Bert Hellinger. De toepassing van opstellingen is veel breder dan alleen familiesituaties.

De opstellingen die ik 1-op-1 begeleid gaan met name over de relatie vader en/of moeder, relaties met anderen bijvoorbeeld collega's, je werk, je hart, je potentieel, je bezieling. Eigenlijk is er geen vraag die niet in een opstelling onderzocht kan worden. Een opstelling is een methode om snel inzicht te krijgen in een vraagstuk of situatie. Vervolgens doe ik verschillende interventies, zodat we rondom de thema(s) dingen kunnen helen/transformeren.

 

Tijdens een opstelling worden een of meerdere elementen van jouw situatie in de ruimte neergezet. Ik maak gebruik van platen op de vloer, vloerankers. Wat opgesteld wordt kunnen familieleden zijn, blokkades, wensen, je hart, je ziel, of iets anders. Door een van deze onderwerpen in de ruimte te plaatsen en hiermee contact te maken wordt snel helder wat de dynamiek is, wat je belemmert, hoe de verschillende elementen elkaar beïnvloeden. Met deze inzichten gaan we vervolgens samen aan de slag. 
Voorafgaand aan de sessie begeleid ik je om contact te maken met je hart. Via je hart kun je makkelijker bij je gevoel en je innerlijke wijsheid komen. 


‚ÄčIn plaats van over je probleem/blokkade of situatie te praten en deze te analyseren, gaan we het opstellen en aan den lijve ervaren. Uit je hoofd, in je lijf en in je hart. Ik begeleid je vanuit een veilige, liefdevolle bedding.

Ik heb de afgelopen 16 jaar veel kleine opstellingen begeleid en zelf ondergaan en ik ben nog elke keer verbaasd over de kracht van deze werkwijze.