Forest Bathing of Shinrin-yoku

 

We brengen een groot deel van onze dag door achter beeldschermen. We zijn met alles en iedereen verbonden, behalve met de natuur...

In de afgelopen jaren zijn wereldwijd steeds meer wetenschappelijke onderzoeken gedaan, de natuurlijke omgeving van het bos blijkt op diverse niveaus een helende uitwerking te hebben op ons welzijn, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Shinrin-yoku komt uit Japan en betekent letterlijk "baden in het bos". Je neemt niet letterlijk een bad, maar je dompelt je onder in het bos. Tijdens de mini retraite gaan we ons tempo vertragen en onze zintuigen bewust openen. Zo ervaar je een diepe ontspanning en ontstaat er ruimte om 'uit je hoofd' te komen en op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht.

 

Opbouw van de mini retraite:

  • landen, aardingsoefening, visualisatie en een korte kennismaking
  •  verschillende ervarings- en bewustzijns-oefeningen
  • na afloop een deelronde en een kopje thee met iets lekkers.

Het is géén wandeling, we lopen wel door het bos maar we vertragen en zitten tijdens één oefening ook langere tijd op een plek. Het gaat om voelen en ervaren door alle zintuigen te gebruiken, echt aanwezig zijn in het bos dat brengt je weer aanwezig bij jezelf.

Door wie?:

Sieta Kluin, sinds 2009 geef ik wandelcoach sessies en de laatste jaren Mindful wandeltrajecten voor medewerkers van bedrijven met veelal burn-out en stressklachten. 

Waar:

Landgoed Bantam, 

Bantam 1, 1217 XZ Hilversum

Dit is schuin tegenover de Gamma in Bussum,

daar kun je ook parkeren

Het is ongeveer 15 min. lopen van station Bussum Zuid

 

Wanneer:

  • op aanvraag

 

Kosten:

€ 35,-- incl. thee en wat lekkers (voor een ochtend workshop)

 

In september heb ik een week georganiseerd in Zwitserland, gedurende de week zijn er 3 mini retraites Forest Bathing daarnaast is er een mooi programma rondom Zelfliefde & Zelfzorg. Meer informatie kun je vinden op:

www.vitaliteitenbewustzijn.nl/thuiskomen-bij-jezelf-reis-in-zwitserland

 

Heb je belangstelling en wil je je aanmelden of heb je nog vragen. Laat het me weten via onderstaand formulier.